חוזרים לשגרה: מגוון מתכונים קלים להכנה | "במטבח של מירי"

    חיה ספיר No Comments on חוזרים לשגרה: מגוון מתכונים קלים להכנה | "במטבח של מירי"

    החגים עברו, ואין מי שלא היה במטבח שעות נוספות. מירי זורגר בתכנית ראשונה לשנת תשפ"ג מגישה מגוון נרחב של מנות מפנקות, קלות להכנה מהירה | המתכונים, והתכנית המלאה

    צילום: הני זורגר. צילום והפקות וידאו
    9:42
    03.05.24
    הרב אייל אונגר No Comments on למה חשוב לי לדעת מה חושבים עליי

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    בולונז טונה

    מצרכים:

    1 חב ספגטי דקים

    לבולונז:

    1 בצל קצוץ

    2 גזרים קצוצים

    1 גמבה קצוצה

    1 פלפל ירוק בהיר קצוץ

    1/2 חב פטרוזליה

    1 כוס רוטב צילי

    2 עגבניות קצוצות

    3 טונה בשמן

    1רסק עגבניות

    1 כוס מים

    1/3 כוס שמן

    1.5 כפיות מלח

    1/3 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    3-4 כפיות סוכר

    1 כפית גריל עוף

    1 כפית פפריקה מעושנת

    אופן ההכנה:

    מבשלים פסטה לפי הוראות היצרן מסננים ומשמנים, מניחים בצד, בסיר סוטאז מטגנים בצל עד להשחמה קלה מוסיפים את שאר הירקות מלבד העגבנייה והפטרוזיליה ומטגנים 5 ד' נוספות, מוסיפים עגבניות ומטגנים 5 ד' נוספות, מוסיפים את שאר הרכיבים מלבד הפטרוזיליה ומתבלים, מביאים לרתיחה טועמים ומתקנים תיבול, מוסיפים את הטונה ומבשלים כחצי שעה מכוסה על אש  נמוכה.

    הגשה:

    מניחים פסטה ומעל שופכים בנדיבות מהבולונז מקשטים בפטרוזיליה קצוצה.


    ארבעה מנות עיקריות בחצי שעה

    נתחוני חזה עוף בתיבול מזרחי:

    מצרכים:

    2 חזות עוף חתוכים לרצועות וחלוטים במי מלח

    3 בצלים פרוסים 

     מלח

    פלפל שחור גרוס טרי

    1 כפית כמון

    אופן ההכנה:

    טגני בצלים עד להשחמה במחבת חמה, הוסיפי את חזות העוף והתיבול, טגני תוך כדי ערבוב כ 10 ד' נוספות, הגישי מיד.

    נתחוני חזה עוף באפונה ופטריות:

    מצרכים:

    2 חזות עוף חתוכות לרצועות חלוטות במי מלח

    2 בצלים קצוצים

    2 שיני שום קצוצות

    2 סלסלות פטריות קצוצות

    3 כןסןת אפונה קפואה

    מלח 

    פלפל שחור גרוס טרי

    אופן ההכנה:

    טגני את הבצלים עד להשחמה , הוסיפי את השום וטגני דקה נוספת, הוסיפי את הפטריות וטגני 5 ד נוספות, הוסיפי את האפונה והחזה תבלי וערבבי, המשיכי לבשל על אש נמוכה מכוסה 30 ד', הגישי עם פירה תפוחי אדמה.

    נתחוני חזה בפלפלים:

    מצרכים:

    2 חזות עוף חתוכים לרצועות וחלוטים במי מלח

    2 בצלים קצוצים

    3 שיני שום קצוצות 

    1 פלפל צהוב חתוך לרצועות

    1 פלפל אדום חתוך לרצועות

    1 פלפל ירוק בהיר חתוך לרצועות

    2 כוסות תירס גרגירים קפוא

    מלח

    פלפל שחור גרוס טרי

    אופן ההכנה:

     טגני את הבצלים עד להשחמה, הוסיפי את השום וטגני דקה נוספת, הוסיפי את שאר המצרכים, תבלי ובשלי על אש נמוכה בסיר מכוסה חצי שעה, הגישי עם אורז.

    נתחוני חזה בטמפורה ורוטב צילי:

    מצרכים:

    2 חזות עוף חתוכים לרצועות וחלוטים במי מלח

    לטמפורה:

    1 1/2  כוס קמח קמח

    1 שקית  אבקת אפיה

    2 ביצים מס 2

    מלח פלפל שחור גרוס טרי

    1 שן שום כתושה

    4 כפות  שומשום בצבעים

    כ חצי כוס סודה או לפי ספיגה

    מלח 

    פלפל שחור גרוס טרי

    להגשה :

    רוטב צילי מתוק

    לקישוט:

    בצל ירוק קצוץ

    אופן ההכנה:

    לערבב את המצרכים אך לא יותר מדי, לשים בקירור לחצי שעה לפני העבודה.

    הכיני את הטמפורה:

    ערבבי את המצרכים למסה סמיכה ונוזלית והניחי במקרר לשעה, הוסיפי את ניתחי העוף והניחי לחצי שעה נוספת, חממי שמן עמוק לטמפרטורת טיגון, העבירי את נתחוני העוף לשמן מיד לאחר שהוצאת מהמקרר, טגני כך את כל נתחי העוף.

    הגשה:

    שפכי מעל העוף רוטב צילי מוכן, קשטי בבצל קצוץ והגישי.


    בצק אחד – אלף מליות

    מצרכים לבצק:

    4 כוסות קמח

    1 כוס שמן

    1 כוס מים

    1 כפית מלח

    2 כפית סוכר

    ציפוי:

    ביצה מקושקשת

    שומשומים בצבעים

    מלית פרגיות:

    מצרכים:

    6 פרגיות ללא עור

    3-4 בצלים חתוכים ל 4 ואז לפרוסות דקות

    1 כפית מלח

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    3 כפות פטרוזליה

    1 כפית פפריקה מתוקה

    1 כפית פפריקה מעושנת

    אופן ההכנה:

    מטגנים בצל עד להשחמה 

    מוסיפים את הפרגיות ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהפרגיות משנות את צבען

    מתבלים טועמים ומתקנים תיבול

    מצננים

    מחלקים את הבצק ל 2 מרדים כל חצי לעלה ממלאים ומגלגלים לרולדה

    מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה

    מברישים בביצה ושומשומים

    אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 40 ד' או עד להשחמה

    מלית בשר טחון:

    מצרכים:

    500 גר' אנטריקות טחון

    3-4 בצלים קצוצים מטוגנים עד להשחמה

    150 גר' צנוברים מטוגנים קלות

    1 כפית מלח

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    1 כפית פפריקה מתוקה

    1 כפית פפריקה מעושנת

    2 -3 שיני שום כתושות

    3-4 כפות פטרוזליה

    אופן ההכנה:

    את בשר האנטיקות הטחון מטגנים תוך כדי ערבוב עד שהבשר מחליף את צבעו

    מסיפים את שאר המצרכים מתבלים טועמים ומתקנים תיבול

    מצננים

     מחלקים את הבצק ל 2 מרדים כל חצי לעלה ממלאים ומגלגלים לרולדה

    מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה

    מברישים בביצה ושומשומים

    אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 40 ד' או עד להשחמה

    מלית ירקות ירוקים:

    מצרכים:

    2 כוסות אפונה קפואה מופשרת בטמפרטורת החדר

    2 כוסות שעועית ירוקה מופשרת

    2 כוסות ברוקולי מופשר

    3 בצלים קצוצים מטוגנים עד להשחמה

    3 כפות רוטב פסטו 

    200 גר' גבינה צהובה מגוררת

    אופן ההכנה:

    מטגנים בצלים 

    מוסיפים את הירקות ומטגנים תוך כדי ערבוב

    מתבלים  ומצננים

    מחלקים את הבצק ל 2 מרדים כל חצי לעלה מורחים פסטו ממלאים  מפזרים גבינה צהובה ומגלגלים לרולדה

    מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה

    מברישים בביצה ושומשומים

    אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 40 ד' או עד להשחמה

    מלית פלפלים בצבעים:

    מצרכים:

    3 בצלים פרוסים מטוגנים עד להשחמה

    8 פלפלים בצבעים חתוכים לרצועות דקות מטוגנים עד להשחמה

    2 חצילים קלויים 

    מלח

    פלפל שחור גרוס טרי

    200 גר' גבינת פטה מגוררת דק

    אופן ההכנה:

    מערבבים את הפלפלים הבצלים והחציל מתבלים טועמים ומתקנים תיבול

    מחלקים את הבצק ל 2 מרדים כל חצי לעלה ממלאים  מגרדים מעל את גבינת הפטה ומגלגלים לרולדה

    מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה

    מברישים בביצה ושומשומים

    אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 40 ד' או עד להשחמה

    מלית תפו"א ופטריות:

    מצרכים:

    6 תפוחי אדמה מבושלים ומעוכים לפירה עם 4 כפות מיונז מלח ופלפל

    4 בצלים קצוצים מטוגנים עד להשחמה

    2 סלסילות פטריות חתוכות ל4 מטוגנות עד להשחמה

    1 כפית מלח

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    אופן ההכנה:

    מערבבים את המצרכים מתבלים טועמים ומתקנים תיבול

    מחלקים את הבצק ל 2 מרדים כל חצי לעלה ממלאים ומגלגלים לרולדה

    מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה

    מברישים בביצה ושומשומים

    אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 40 ד' או עד להשחמה

     

    מלית תפוחים ואגוזים:

    מצרכים:

    10 תפוחי גרנד קלופים וחתוכים לקוביות

    200 גר' פקאן קצוף

    5 כפות סוכר חום

    1/3 כוס שמן

    2 כפיות סוכר וניל

    אופן ההכנה:

    מחממים שמן במחבת מטגנים את התפוחים 5 ד' מוסיפים סוכר חום וסוכר וניל ומטגנים תוך כדי ערבוב עד להשחמה קלה

    מצננים

    מוסיפים את האגוזים ומערבבים

    מחלקים את הבצק ל 2 מרדים כל חצי לעלה ממלאים ומגלגלים לרולדה

    מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה

    מברישים בביצה ושומשומים

    אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 40 ד' או עד להשחמה


    עוף ברוטב הונגרי (בעטשינאלט)

    מצרכים:

    6 כרעיים של עוף חלוטים ונקיים

    3-4 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות

    2 שורשים של פטרוזליה  חתוכה לקוביות

    1 ראש סלרי חתוך לקוביות

    3-4 מקלות סלרי חתוך לקוביות קטנות

    מלח פלפל שחור גרוס טרי

    1 כוס פטרוזיליה קצוצה

    1/3 כוס שמן לטיגון

    אופן ההכנה:

    בסיר רחב ושטוח הניחו  את השמן וחממו הוסיפו את הירקות הקצוצים וטגנו קלות  עד להשחמה קלה.

    הוסיפו את מנות הכרעיים וטגנו קלות..

    תבלו במלח ופלפל  הביאו לרתיחה הנמיכו את האש וכסו בשלו כשעה וחצי פזרו פטרוזיליה קצוצה ובשלו עוד כ 10 ד'.

    הגישו מיד

    המנה מעולה בהקפאה


    התכנית המלאה להאזנה:

     



    0 תגובות